Pekoni-sitruunapasta

lauantaina, tammikuuta 30, 2016

Tämä on ihanaa. Kermaista, täyteläistä ja silti sitruunan ansiosta raikasta. Pasta toimii hyvin myös ilman pekonia, mutta meillä miesväki usein vaatii jotain proteiinia, ja siksi pekoni on jäänyt pysyväksi etuliitteeksi.



Tämä valmistuu kädenkäänteessä ja ainekset löytyy meiltä usein valmiina kaapista. Ruoanvalmistuksen jälkeen keittiössä leijuu ihana sitruunan tuoksu.

Pekoni-sitruunapasta (4 annosta)

500g fettucine-tuorepastaa
50g voita
2 sitruunan kuori ja mehu
2dl valkoviiniä
4dl kuohukermaa
muutama timjaminoksa
120g raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria myllystä
200g pekonia

Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon sitruunojen kuori ja mehu, anna kiehua pari minuuttia. Lisää viini ja jatka keittämistä muutama minuutti. Lisää kerma ja timjaminoksat ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia. Keitä tällä välin pasta.



Poimi kastikkeesta timjaminoksat pois ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulata joukkoon 3/4 parmesaanista. Kaada kastike valutetun pastan päälle ja sekoita.

Paista pekonit pannulla ja lisää pastan joukkoon. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.

This is just lovely. Rich and creamy but also fresh, thanks to the lemon. This works well without the bacon as well but folks here at home usually demand some sort of protein so the bacon is here to stay. 



The preparation takes 15 minutes and we usually have most of the ingredients ready at home. After making this there is a stunning scent of a lemon in the kitchen. 

Bacon lemon pasta (4 servings)

500g fettuccine pasta
50g butter
zest and juice of 2 lemons
2dl white wine
4dl double cream
couple of thyme springs
120g grated parmesan
freshly ground salt and pepper 
200g bacon

Melt the butter in a pan and add the zest and juice of the lemons. Let it simmer for two minutes. Add the wine and simmer for two more minutes. Add the cream and thyme springs and let the sauce simmer for 5-7 minutes until slightly thickened. In the meantime cook the pasta.



Pick up and discard the thyme springs and season the sauce with salt and pepper. Add 3/4 of the parmesan until melted and then pour the sauce on to the pasta. 

Fry the bacon on a pan and combine with the pasta. Serve with the remaining parmesan. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *