THE Chocolate Chip Cookies

tiistaina, helmikuuta 02, 2016

Tässä on kuningasresepti. Tällä ohjeella ensimmäistä kertaa tehtyäni en ole enää antanut muille cookie-resepteille oikein edes mahdollisuutta. Ei ole kovin kiisteltyä, millainen on täydellinen cookie: ulkopuolelta rapea ja sisältä pehmeä ja venyvä. "Sellainen Subway cookie."



Tätä voi varioida loputtomiin, meillä vakiintunein "täyte" on maitosuklaa (Fazer) ja valkosuklaa (Panda), 50/50. Erittäin hyväksi on todettu myös Maraboun Daim. En ole koskaan kokeillut pähkinöillä tai marjoilla, mutta nekin sopivat varmasti hyvin. Tämä resepti kannattaa ottaa talteen!

Chocolate Chip Cookies (16 isoa keksiä)

125g pehmeää voita
1,25dl sokeria
1,25dl fariinisokeria
1 muna
0,5tl vaniljauutetta
3-3,25dl jauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl suolaa
100g suklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna ja vaniljauute samalla vatkaten.



Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Paloittele suklaa ja sekoita joukkoon.



Käytä joko annostelukauhaa (superhyvä apuväline) tai pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palleroita ja laita jääkaappiin jähmettymään 30-60 minuutiksi. Lämmitä sitten uuni ja paista keksejä 9-11 minuuttia (8kpl/pelti, keksit leviävät reilusti uunissa!). Anna keksien jäähtyä pari minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Keksien pitäisi siirtovaiheessa olla vielä ihan lötköjä, niin pehmeitä ettei niitä voisi suoraan pelliltä syödäkään. Ritilällä keksit kiinteytyvät ja pinnasta tulee rapea. 



Onnistumisen kannalta tärkeintä:

- Anna taikinapallojen jähmettyä jääkaapissa, tällöin ne eivät leviä liikaa uunissa
- Uskalla ottaa keksit ajoissa ulos, riittää että ne on saanut ihan pikkusen väriä reunoilta, muutoin yleisilme saa olla tosi vaalea
- Älä jätä paistettuja keksejä pellille kuin hetkeksi, muuten ne jatkavat paistumista ja niistä tulee helposti liian kovia

This is the chocolate chip cookie recipe you've been looking for. After I discovered this I haven't even given a chance to any other ccc recipes. I think there's a pretty consensus among people which features a good chocolate chip cookie possesses: crispy around the edges and soft, moist and gooey on the inside. "Like Subway cookies."



You can easily make different variations of this one by changing the chocolate. What we use the most is milk chocolate (preferably Fazer) and white chocolate (Panda), 50/50. Marabou Daim is also excellent for these cookies. I haven't put nuts nor berries in them yet but it would surely be delicious. This recipe is definitely a keeper!

Chocolate Chip Cookies (makes 16 big cookies)

125g soft butter
1,25dl white sugar
1,25dl brown sugar
1 egg
0,5tsp vanilla extract
3-3,25dl flour
0,5tsp baking soda
0,5tsp salt
100g chocolate

Beat together the butter, white sugar and brown sugar until fluffy. 



Beat in the egg and vanilla extract. Mix together the dry ingredients and add them to the dough and mix until just combined. Finally chop the chocolate and add to the dough. 



Use a cookie scoop or roll the dough into balls size of a golf ball and let them settle in the fridge for 30-60 minutes. Warm the oven 190C (374F) and bake the cookies for 9-11 minutes (8 balls per sheet, they will spread in the oven!) 



Let the cookies cool for a minute or two and then move onto a wire rack to cool completely. 

Few important notes:

- Don't skip the fridge part, otherwise the cookies will spread too much in the oven
- The cookies should still be quite pale and jiggly in the center when you take them out of the oven, because they will still cook on the hot baking sheet after you've taken them out
- Don't forget to move the cookies to the rack, otherwise they will keep cooking and become too hard

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *