Butter chicken, raita & naan
perjantaina, helmikuuta 05, 2016
Sarjassamme suomalaisia sanontoja, joita inhoan; olla jonkin asian äärellä. Erityisesti jännän. Mutta nyt ollaan sellaisen asian äärellä, ettei riitä sanat. Ja aika hiljaista meillä aina onkin, kun tätä syödään. Päätä aina välillä pudistellaan silmät nautinnosta suljettuina. Tämä on koko meidän perheen ultimaattinen lempiruoka, ei sen enempää eikä vähempää.
Harmillisesti tämä ei ole ateria kevyimmästä päästä, muuten tätä varmaan syötäisiin meillä joka toinen päivä. Valmistus ei ole vaikeaa, mutta vaatii hieman aikaa. Esivalmisteluilla on kuitenkin mahdollista lyhentää varsinaista ruoanlaittoaikaa.
Jos tekee kaikki komponentit (mitä lämpimästi suosittelen), kannattaa tehdä tässä järjestyksessä:
1. Laita kanat marinoitumaan.
2. Tee raita valmiiksi jääkaappiin.
3. Laita naanleipätaikina kohoamaan.
4. Valmista kastike ja paista samalla kanat uunissa.
5. Keitä riisi.
6. Paista leivät.
Butter chicken (4-5 annosta)
500g maustamattomia broilerin rintafileitä
1dl turkkilaista jogurttia
2rkl tandooritahnaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
125g voita
250g paseerattua tomaattia
4dl kuohukermaa
0,5tl garam masalaa
0,75tl cayennepippuria
1tl suolaa
(tuoretta korianteria)
Paloittele broilerifileet suupaloiksi. Tee turkkilaisesta jogurtista ja tandooritahnasta marinadi, kaada kananpalojen päälle ja sekoita niin että marinadia on tasaisesti joka puolella. Laita jääkaappiin maustumaan.
Paloittele sipuli ja hienonna valkosipuli. Sulata pannulla 25g voita ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Siirrä sipulit sivuun odottamaan.
Sulata pannulla loput voit ja lisää paseerattu tomaatti, kuohukerma ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoitellen. Paista tällä välin kananpalat uunivuoassa 225C n. 20 minuuttia. Tarkista kanojen kypsyys, kun otat ne uunista. Keitä samalla myös riisi.
Lisää kypsennetyt kanat ja sipulit kastikkeeseen ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Silppua päälle tuoretta korianteria.
Raita
3dl turkkilaista jogurttia
3/4 kurkku
2 valkosipulinkynttä
3rkl tuoretta korianteria
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Notkista jogurtti kulhossa. Kuori ja raasta kurkku, ja valuta ylimääräinen vesi siivilässä. Hienonna valkosipulinkynnet ja korianteri. Lisää kurkku, valkosipuli ja korianteri jogurtin joukkoon ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Naanleipä (12 leipää)
Aitoa naanleipää on tavallisella kotiuunilla varmaan mahdotonta valmistaa. Jos meidän lähellä olisi intialainen tai nepalilainen ravintola, hakisin aina sieltä leivät. Tässä reseptissä on kuitenkin yritystä ja leivät ovat erityisesti tuoreena herkullisia.
2dl turkkilaista jogurttia
2dl maitoa
30g hiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
8dl vehnäjauhoja
50g sulatettua voita
30g sulatettua voita voiteluun
Sekoita jogurtti ja maito keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 275C. Jaa taikina 12 osaan ja kauli jauhoja apuna käyttäen taikinapalloista pitkulaisia leipiä.
Asettele leipiä kolme per pelti. Paista leipiä uunissa ylimmällä tasolla 5-7 minuuttia. Varo etteivät pala, ja varo myös ettei leivinpaperi osu uunivastuksiin. Voitele leivät heti uunista tultuaan sulalla voilla.
This recipe is special. It is no less than the favourite recipe of our whole little family. Every time I make this my husband just leans back in his chair, wears a big smile and slowly shakes his head with his eyes closed (and that for me is the sign of a kitchen success!)
Sadly this isn't the healthiest recipe on the planet, otherwise we would definitely have this every other day. And I could probably eat it every day for the rest of my life. If I didn't have to wear any clothes ever again. Okay back to the topic. This is not a difficult dish to make, the preparation just takes some time. Luckily you can do stuff ahead if you want to ease your workload while actually making the food.
In case you do the naan bread and raita as well (which I sincerely recommend), this is the order you want to proceed in:
1. Put the chicken to marinate.
2. Prepare the raita.
3. Make the naan bread dough and let it rise.
4. Prepare the sauce and cook the chicken in the oven.
5. Cook the rice.
6. Bake the naan bread.
Butter chicken (4-5 servings)
500g chicken breast fillets
1dl Turkish yoghurt
2tbsp tandoori paste
1 big onion
1 garlic clove
125g butter
250g tomato puree
4dl double cream
0,5tsp garam masala
0,75tsp cayenne pepper
1tsp salt
(fresh coriander)
Cut the chicken into cubes. Combine the Turkish yoghurt and tandoori paste to make a marinade and then add the chicken. Make sure there's marinade all over the chicken cubes. Place the chicken into the fridge to marinate.
Chop the onion and mince the garlic clove. Melt 25g of butter in a pan and cook the onions until golden, about 10 minutes. Remove from the pan. Melt the remaining butter and then add the tomato puree, double cream and spices. Let the sauce simmer on a medium heat for about 20 minutes. In the meantime, cook the chicken cubes in a 225C (437F) oven for 20 minutes. Make sure the chicken is completely cooked as you take it out of the oven. At this point you can also cook the rice.
Pour the chicken cubes and the onions to the sauce and let it simmer with lid on for five more minutes. Sprinkle with chopped coriander.
Raita
3dl Turkish yoghurt
3/4 cucumber
2 gloves of garlic
3tbsp fresh coriander
lemon juice
salt
pepper
Smooth the yoghurt in a bowl. Peel and grate the cucumber and drain off excess liquid through sieve. Mince the garlic cloves and coriander. Mix the grated cucumber, garlic and coriander with the yoghurt and season with lemon juice, salt and pepper.
Naan bread (makes 12)
I believe it's impossible to make real naan bread with a regular oven. If we had an Indian or Nepalese restaurant close to us I would definitely pick the bread from there every time we have butter chicken. But this recipe makes a good effort and goes really well with this dish.
2dl Turkish yoghurt
2dl milk
30g fresh yeast
1tsp salt
2tsp sugar
8dl flour
50g melted butter
30g melted butter for buttering
Mix together the yoghurt and the milk and warm it up in a microwave or in a pot until lukewarm. Add the yeast, salt and sugar and mix until dissolved. Knead the flour into the dough and finally add the melted butter. Let the dough double in size under a cloth.
Preheat the oven 275C (527F). Divide the dough into 12 pieces. Roll each piece into an oval shape, roughly 0,5cm thick and place on a baking sheet (3 per sheet).
Bake the breads in the uppermost rack of the oven for 5-7 minutes. Make sure not to burn them and make sure that the parchment paper doesn't touch the grill (I once had nice flames in there...)! Butter the breads right as you take them off the oven and keep them warm under a cloth while you bake the rest.
Harmillisesti tämä ei ole ateria kevyimmästä päästä, muuten tätä varmaan syötäisiin meillä joka toinen päivä. Valmistus ei ole vaikeaa, mutta vaatii hieman aikaa. Esivalmisteluilla on kuitenkin mahdollista lyhentää varsinaista ruoanlaittoaikaa.
Jos tekee kaikki komponentit (mitä lämpimästi suosittelen), kannattaa tehdä tässä järjestyksessä:
1. Laita kanat marinoitumaan.
2. Tee raita valmiiksi jääkaappiin.
3. Laita naanleipätaikina kohoamaan.
4. Valmista kastike ja paista samalla kanat uunissa.
5. Keitä riisi.
6. Paista leivät.
Butter chicken (4-5 annosta)
500g maustamattomia broilerin rintafileitä
1dl turkkilaista jogurttia
2rkl tandooritahnaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
125g voita
250g paseerattua tomaattia
4dl kuohukermaa
0,5tl garam masalaa
0,75tl cayennepippuria
1tl suolaa
(tuoretta korianteria)
Paloittele broilerifileet suupaloiksi. Tee turkkilaisesta jogurtista ja tandooritahnasta marinadi, kaada kananpalojen päälle ja sekoita niin että marinadia on tasaisesti joka puolella. Laita jääkaappiin maustumaan.
Paloittele sipuli ja hienonna valkosipuli. Sulata pannulla 25g voita ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Siirrä sipulit sivuun odottamaan.
Sulata pannulla loput voit ja lisää paseerattu tomaatti, kuohukerma ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoitellen. Paista tällä välin kananpalat uunivuoassa 225C n. 20 minuuttia. Tarkista kanojen kypsyys, kun otat ne uunista. Keitä samalla myös riisi.
Lisää kypsennetyt kanat ja sipulit kastikkeeseen ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Silppua päälle tuoretta korianteria.
Raita
3dl turkkilaista jogurttia
3/4 kurkku
2 valkosipulinkynttä
3rkl tuoretta korianteria
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Notkista jogurtti kulhossa. Kuori ja raasta kurkku, ja valuta ylimääräinen vesi siivilässä. Hienonna valkosipulinkynnet ja korianteri. Lisää kurkku, valkosipuli ja korianteri jogurtin joukkoon ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Naanleipä (12 leipää)
Aitoa naanleipää on tavallisella kotiuunilla varmaan mahdotonta valmistaa. Jos meidän lähellä olisi intialainen tai nepalilainen ravintola, hakisin aina sieltä leivät. Tässä reseptissä on kuitenkin yritystä ja leivät ovat erityisesti tuoreena herkullisia.
2dl turkkilaista jogurttia
2dl maitoa
30g hiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
8dl vehnäjauhoja
50g sulatettua voita
30g sulatettua voita voiteluun
Sekoita jogurtti ja maito keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 275C. Jaa taikina 12 osaan ja kauli jauhoja apuna käyttäen taikinapalloista pitkulaisia leipiä.
Asettele leipiä kolme per pelti. Paista leipiä uunissa ylimmällä tasolla 5-7 minuuttia. Varo etteivät pala, ja varo myös ettei leivinpaperi osu uunivastuksiin. Voitele leivät heti uunista tultuaan sulalla voilla.
This recipe is special. It is no less than the favourite recipe of our whole little family. Every time I make this my husband just leans back in his chair, wears a big smile and slowly shakes his head with his eyes closed (and that for me is the sign of a kitchen success!)
Sadly this isn't the healthiest recipe on the planet, otherwise we would definitely have this every other day. And I could probably eat it every day for the rest of my life. If I didn't have to wear any clothes ever again. Okay back to the topic. This is not a difficult dish to make, the preparation just takes some time. Luckily you can do stuff ahead if you want to ease your workload while actually making the food.
In case you do the naan bread and raita as well (which I sincerely recommend), this is the order you want to proceed in:
1. Put the chicken to marinate.
2. Prepare the raita.
3. Make the naan bread dough and let it rise.
4. Prepare the sauce and cook the chicken in the oven.
5. Cook the rice.
6. Bake the naan bread.
Butter chicken (4-5 servings)
500g chicken breast fillets
1dl Turkish yoghurt
2tbsp tandoori paste
1 big onion
1 garlic clove
125g butter
250g tomato puree
4dl double cream
0,5tsp garam masala
0,75tsp cayenne pepper
1tsp salt
(fresh coriander)
Cut the chicken into cubes. Combine the Turkish yoghurt and tandoori paste to make a marinade and then add the chicken. Make sure there's marinade all over the chicken cubes. Place the chicken into the fridge to marinate.
Chop the onion and mince the garlic clove. Melt 25g of butter in a pan and cook the onions until golden, about 10 minutes. Remove from the pan. Melt the remaining butter and then add the tomato puree, double cream and spices. Let the sauce simmer on a medium heat for about 20 minutes. In the meantime, cook the chicken cubes in a 225C (437F) oven for 20 minutes. Make sure the chicken is completely cooked as you take it out of the oven. At this point you can also cook the rice.
Pour the chicken cubes and the onions to the sauce and let it simmer with lid on for five more minutes. Sprinkle with chopped coriander.
Raita
3dl Turkish yoghurt
3/4 cucumber
2 gloves of garlic
3tbsp fresh coriander
lemon juice
salt
pepper
Smooth the yoghurt in a bowl. Peel and grate the cucumber and drain off excess liquid through sieve. Mince the garlic cloves and coriander. Mix the grated cucumber, garlic and coriander with the yoghurt and season with lemon juice, salt and pepper.
Naan bread (makes 12)
I believe it's impossible to make real naan bread with a regular oven. If we had an Indian or Nepalese restaurant close to us I would definitely pick the bread from there every time we have butter chicken. But this recipe makes a good effort and goes really well with this dish.
2dl Turkish yoghurt
2dl milk
30g fresh yeast
1tsp salt
2tsp sugar
8dl flour
50g melted butter
30g melted butter for buttering
Mix together the yoghurt and the milk and warm it up in a microwave or in a pot until lukewarm. Add the yeast, salt and sugar and mix until dissolved. Knead the flour into the dough and finally add the melted butter. Let the dough double in size under a cloth.
Preheat the oven 275C (527F). Divide the dough into 12 pieces. Roll each piece into an oval shape, roughly 0,5cm thick and place on a baking sheet (3 per sheet).
Bake the breads in the uppermost rack of the oven for 5-7 minutes. Make sure not to burn them and make sure that the parchment paper doesn't touch the grill (I once had nice flames in there...)! Butter the breads right as you take them off the oven and keep them warm under a cloth while you bake the rest.
0 kommenttia