Raparperipiirakka

tiistaina, elokuuta 09, 2016

Vielä ehtii leipomaan kesän klassikkoherkkua eli raparperipiirakkaa! Esikoinen aloittaa huomenna eskarin (pieni kyynel tähän väliin) ja halusin hänen viimeisen lomapäivänsä kunniaksi leipoa jotain hänen toivomaansa kakkua, ja tämä oli toive.



Ohjeen olen saanut rakkaalta Marja-tädiltäni. Tätä on helppo varioida vaihtamalla raparperi esim. marjatäytteeseen. Kermaviilitäytettä on vähän muokattu alkuperäisestä ohjeesta.

Raparperipiirakka (10 annosta ..tai miten sen nyt ottaa;)

150g pehmeää voita
1dl sokeria
1 muna
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

1pss (500g) raparperia
sokeria (itse laitoin n. 60g)

200g kermaviiliä
150g maustamatonta jogurttia
2 munaa
60g sokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Painele taikina 25cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.



Kuori ja paloittele raparperit kattilaan ja kaada joukkoon haluamasi määrä sokeria. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät ja mössööntyvät hieman. Kaada raparperit piirakkapohjan päälle.

Sekoita yhteen kermaviili, maustamaton jogurtti, munat ja sokeri ja kaada piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen syömistä, jotta täyte jämäköityy. Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.



There's still time to make this summer classic. Rhubarb pie that is. My eldest is starting preschool tomorrow (may I just cry a bit here??) and I wanted to bake something for him as it is his last day of freedom. And he chose this one. Good taste he has that's for sure!

My dear aunt Marja has given me this recipe and it is my go-to recipe for pretty much any pie, since you can easily change the filling for berries or whatever you like. 



Rhubarb pie (10 servings ..oh well, let's say 8;)

150g soft butter
1dl sugar
1 egg
3dl flour
1tsp baking powder

1 bag (500g) rhubarb
sugar (I used about 60g)

200g sour cream (the Nordic kind)
150g plain yoghurt 
2 eggs
60g sugar

Beat the soft butter and sugar and add the egg. Mix together the flour and baking powder and add them into the butter mixture. Place the dough onto a 25cm pie dish and press it into the bottom and sides of the dish. 

Peel and cut the rhubarb and place them in a pot with the sugar. Cook the rhubarb on medium heat until it softens and becomes a bit mushy (is that a word?). Spread the softened rhubarb on the pie dough. 



Mix together the sour cream, plain yoghurt, eggs and sugar and pour the mixture over the pie. 





Bake in 200C (392F) oven for 25-30 minutes. Let the pie cool completely in order for the filling to set. Serve with vanilla ice cream or vanilla sauce. 



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *