Mausteiset lohkoperunat

tiistaina, tammikuuta 26, 2016

Facebookissa on hauska sivusto nimeltään "Tasty". Siellä on kymmeniä pikavideoita kivoista resepteistä ja iskee runsaudenpula, kun tekisi mieli testata kaikkia. Tätä tein pari päivää sitten, kun vietettiin lasten kanssa iltaa keskenämme ja syötiinkin esikoisen kanssa koko pellillinen. Herkkua!



Mausteiset lohkoperunat (pellillinen)

3 isoa kiinteää perunaa
4rkl oliiviöljyä
1dl parmesaaniraastetta
suolaa
2tl paprikamaustetta
2tl valkosipulijauhetta
1tl basilikaa
1tl oreganoa

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kahdeksaan lohkoon. (Jos haluat lohkoperunoista rapeampia, liota lohkoja vedessä 45 minuuttia ja kuivaa ne huolellisesti ennen seuraavaa vaihetta.)



Laita lohkotut perunat sellaiseen kulhoon (mielellään kannelliseen), jossa niitä on helppo sekoittaa. Lisää oliiviöljy, parmesaaniraaste sekä mausteet ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille kuori alaspäin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Syötiin nämä tomaattisen kastikkeen ja turkkilaisen jogurtin kera. Tässä vielä ohje hyvään kastikkeeseen, joka sopii erinomaisesti myös pizzaan:

Tomaattikastike (aamiaislautasellinen, riittää kahteen pizzaan)

500g paseerattua tomaattia
0,5dl vettä
1tl sokeria
0,25tl oreganoa
0,25tl basilikaa
0,25tl valkosipulijauhetta
0,25tl timjamia
0,25tl suolaa
0,25tl mustapippuria
1 laakerinlehti
0,5tl sitruunamehua

Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia.


There is a nice page in Facebook called "Tasty" which has these speedy cooking videos. The only problem is I want to try them all and don't have the time! I made these potato wedges last weekend when I was alone with the kids and we ate the whole batch, so good!

Baked Garlic Parmesan Potato Wedges (makes one baking sheet)

3  big potatoes
4tbsp olive oil
1dl shredded parmesan
salt to taste
2tsp paprika
2tsp garlic powder
1tsp basil
1tsp oregano

Slice the potatoes into wedges. (If you like your wedges crispy, soak the them in water for 45 minutes before the next step.)

Place potato wedges in a bowl (preferably with a lid). Drizzle over olive oil and parmesan. Mix the spices in a small dish and sprinkle over wedges. Place on the lid and mix well. 

Place potato wedges on a baking sheet with skin-sides down. Bake for 40 minutes at 200C (400F). 



We had these with tomato sauce and turkish yoghurt. Here's a recipe for a really nice tomato sauce, which works really well in pizza as well:

Tomato sauce (makes about one breakfast bowl, enough for two pizzaz)

500g tomato puree
0,5dl water
1tsp sugar
0,25tsp oregano
0,25tsp basil
0,25tsp garlic powder
0,25tsp thyme
0,25tsp salt
0,25tsp black pepper
1 bay leaf
0,5tsp lemon juice

Combine all ingredients in a small sauce pan. Bring to boil and then let it simmer for 30-45 minutes on low heat. 



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *