Sämpyläruudut
tiistaina, tammikuuta 12, 2016
Tämä on ehdottomasti luottoreseptini, kun haluan hyvää kotitekoista leipää nopeasti. Vain muutama ainesosa, ja kaikki sellaisia, joita löytyy meiltä aina kotoota. Ei turhaa vaivausta ja lyhyt kohotus- ja paistoaika.
Ruudut on helppo pakastaa ja ne toimivat hyvin myös paahdettuna. Harvemmin kyllä jää pakastettavaa…
Sämpyläruudut (pellillinen)
5dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
1,5tl suolaa
2rkl tummaa siirappia
Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään loput jauhot, kaurahiutaleet ja suola ja alusta niillä taikina. Lisää lopuksi siirappi. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin pellille. Jaa taikinapyörällä sopivan kokoisiin osiin. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa puoli tuntia.
Voitele taikina vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
This is definitely my go-to recipe when I want good homemade bread fast. Only a few ingredients, which I always have at home. No kneading, and only short proofing and baking time.
These are easy to freeze and they also work nicely when you toast them. Unfortunately there is usually nothing left to freeze..
Bread rolls (one baking tray)
5dl warm water
1 package dry yeast
7dl flour
3dl rolled oats
1,5tsp salt
2tbsp dark syrup
Mix the yeast with 2dl flour, add water and mix until dissolved. Mix together the remaining flour, oats and salt and then add these dry ingredients to the dough. Finally add the syrup. The dough is supposed to be loose.
Press the dough onto a baking tray using flour. Divide it lightly with a pastry wheel. Let the dough proof in a warm place for 30 minutes.
Brush the dough with water and then bake for approximately 15 minutes in 225C (437F) oven.
0 kommenttia