Buffalo Potato Nachos
maanantaina, tammikuuta 18, 2016
Viikko alkoi mielettömän hyvin. Ainakin mitä tulee ravintoon. Tämä resepti on alun perin Half Baked Harvest-blogista
ja Huffington Post on valinnut sen yhdeksi viime vuoden parhaista resepteistä, enkä kyllä yhtään ihmettele. Syötiin koko setti miehen kanssa käytännössä kahdestaan! Okei, mä söin ehkä 2/3.. Mutta kaiketi tämä riittäisi teoriassa neljälle. Tämä on aivan törkeän hyvää ja tiedänpähän nyt tarkalleen, mitä valmistan seuraaviin illanistujaisiin.
Törmäsin tähän reseptiin Suusta suuhun-blogissa ja lainasin sieltä myös yrttijogurtin ohjeen. Raikas jogurtti sopi tuhdin perunanachopläjäyksen kanssa yhteen erinomaisesti. Suosittelen myös käyttämään tuoreita yrttejä!
Buffalo Potato Nachos (pellillinen)
4 isoa rosamundaperunaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
150g raastettua cheddaria
100g sinihomejuustomurua
Buffalo-kastike:
100g sulatettua voita
1dl Hot Sauce-kastiketta (esim. Texas Pete)
ripaus suolaa
Yrttijogurtti:
3dl turkkilaista jogurttia
0,5dl silputtua tilliä
0,5dl silputtua meiramia
0,5dl silputtua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
Pinnalle:
2 avokadoa
korianteria
kevätsipulia
Sekoita kaikki yrttijogurtin ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Levitä perunasiivut pellille, pirsko päälle oliiviöljyä ja ripottele reilulla kädellä suolaa ja pippuria. Paista perunoita uunissa n. 30 minuuttia, käännä puolessa välissä.
Tee buffalo-kastike perunoiden paistuessa. Kun perunat ovat kypsiä, levitä päälle hieman buffalo-kastiketta (jätä suurin osa tarjoiluun) ja juustot. Anna olla uunissa vielä viisi minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
Koristele koko komeus avokadosiivuilla, korianterilla ja kevätsipulilla. Tarjoile buffalo-kastikkeen ja yrttijogurtin kera.
The week started really well, at least foodwise. This recipe is originally from Half Baked Harvest and it was chosen as one of the best recipes in 2015 by Huffington Post. And I don't wonder why! This was absolutely super super delicious. Husband and I ate the whole set basically just the two of us! Okay I probably ate 2/3. But in theory this might be a four person dish.
The herb yoghurt recipe is borrowed from Suusta suuhun. The fresh yoghurt makes a perfect match with this potato nacho gorgeousness. I sincerely recommend you to use fresh herbs!
Buffalo Potato Nachos (one baking sheet)
4 big rosamunda potatoes
olive oil
salt
pepper
150g grated cheddar
100g blue cheese crumbs
Buffalo sauce:
100g melted butter
1dl hot sauce (for example Texas Pete)
pinch of salt
Herb yoghurt:
3dl turkish yoghurt
0,5dl chopped dill
0,5dl chopped marjoram
0,5dl chopped chives
1 garlic clove
salt
pepper
Top:
2 avocados
fresh coriander
spring onion
Mix all the ingredients of the herb yoghurt together and let it sit in the fridge while you prepare the nachos.
Preheat the oven 225C (437F). Slice the potatoes and spread them on the baking sheet. Drizzle the potatoes with olive oil and then sprinkle with salt and pepper. Bake for 30 minutes and toss the potatoes around half way through cooking.
While the potatoes are cooking prepare the buffalo sauce. Once the potatoes are cooked, drizzle with buffalo sauce (leave most of the sauce for serving) and cheese. Let the nachos sit in the oven for 5 minutes or until the cheese is completely melted. Remove from oven and top with sliced avocados, coriander and spring onion. Serve with buffalo sauce and herb yoghurt.
Törmäsin tähän reseptiin Suusta suuhun-blogissa ja lainasin sieltä myös yrttijogurtin ohjeen. Raikas jogurtti sopi tuhdin perunanachopläjäyksen kanssa yhteen erinomaisesti. Suosittelen myös käyttämään tuoreita yrttejä!
Buffalo Potato Nachos (pellillinen)
4 isoa rosamundaperunaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
150g raastettua cheddaria
100g sinihomejuustomurua
Buffalo-kastike:
100g sulatettua voita
1dl Hot Sauce-kastiketta (esim. Texas Pete)
ripaus suolaa
Yrttijogurtti:
3dl turkkilaista jogurttia
0,5dl silputtua tilliä
0,5dl silputtua meiramia
0,5dl silputtua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
Pinnalle:
2 avokadoa
korianteria
kevätsipulia
Sekoita kaikki yrttijogurtin ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Levitä perunasiivut pellille, pirsko päälle oliiviöljyä ja ripottele reilulla kädellä suolaa ja pippuria. Paista perunoita uunissa n. 30 minuuttia, käännä puolessa välissä.
Tee buffalo-kastike perunoiden paistuessa. Kun perunat ovat kypsiä, levitä päälle hieman buffalo-kastiketta (jätä suurin osa tarjoiluun) ja juustot. Anna olla uunissa vielä viisi minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
Koristele koko komeus avokadosiivuilla, korianterilla ja kevätsipulilla. Tarjoile buffalo-kastikkeen ja yrttijogurtin kera.
The week started really well, at least foodwise. This recipe is originally from Half Baked Harvest and it was chosen as one of the best recipes in 2015 by Huffington Post. And I don't wonder why! This was absolutely super super delicious. Husband and I ate the whole set basically just the two of us! Okay I probably ate 2/3. But in theory this might be a four person dish.
The herb yoghurt recipe is borrowed from Suusta suuhun. The fresh yoghurt makes a perfect match with this potato nacho gorgeousness. I sincerely recommend you to use fresh herbs!
Buffalo Potato Nachos (one baking sheet)
4 big rosamunda potatoes
olive oil
salt
pepper
150g grated cheddar
100g blue cheese crumbs
Buffalo sauce:
100g melted butter
1dl hot sauce (for example Texas Pete)
pinch of salt
Herb yoghurt:
3dl turkish yoghurt
0,5dl chopped dill
0,5dl chopped marjoram
0,5dl chopped chives
1 garlic clove
salt
pepper
Top:
2 avocados
fresh coriander
spring onion
Mix all the ingredients of the herb yoghurt together and let it sit in the fridge while you prepare the nachos.
Preheat the oven 225C (437F). Slice the potatoes and spread them on the baking sheet. Drizzle the potatoes with olive oil and then sprinkle with salt and pepper. Bake for 30 minutes and toss the potatoes around half way through cooking.
While the potatoes are cooking prepare the buffalo sauce. Once the potatoes are cooked, drizzle with buffalo sauce (leave most of the sauce for serving) and cheese. Let the nachos sit in the oven for 5 minutes or until the cheese is completely melted. Remove from oven and top with sliced avocados, coriander and spring onion. Serve with buffalo sauce and herb yoghurt.
0 kommenttia