Vadelmaiset juustokakkupalat

tiistaina, tammikuuta 19, 2016

Vihdoinkin jotain makeaa! Koko meidän perheen piti olla tammikuu ilman herkkuja, mutta ensin luovutti lapsi, sitten mies ja lopulta minä. Success! Mutta elämä ilman herkkuja on kurjaa ja ankeaa, sen totean joka ikinen kerta, kun sekaannun tällaisiin tempauksiin.

Tämä on aivan mahtava ohje. Helppo, vähän aineksia, nopea tehdä ja voi tehdä edellisenä päivänä (se on jopa suositeltavaa). Ja tietenkin, aivan älyttömän hyvää. Voitte luottaa siihen, etten postaa tänne mitään, mikä ei ole herkullista :)



Tätä on rakastaneet kaikki, joille olen tätä tarjoillut. Nämä samettiset herkkupalat ovat täydellinen tarjoiltava vaikka ystävänpäivänä!

Vadelmaiset juustokakkupalat (16-20 annosta)

Pohja:
150g Digestive-keksejä
40g sulatettua voita

Täyte:
450g maustamatonta tuorejuustoa
150g sokeria
2 munaa
4rkl maitoa
yhden sitruunan raastettu kuori
2rkl vastapuristettua sitruunamehua (tämän verran suunnilleen tulee pienehköstä sitruunasta)
1tl vaniljauutetta

Pinnalle:
150g vadelmia (sulatettuna)
2rkl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175C ja vuoraa n. 20x20cm vuoka leivinpaperilla.

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle tiiviisti ja paista uunissa 10 minuuttia. Valmista täyte sillä välin kun pohja esipaistuu uunissa.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi. Lisää vatkaten munat, maito, sitruunankuori ja -mehu sekä vaniljauute. Kaada täyte pohjan päälle.

Hienonna sulatetut vadelmat sauvasekoittimella. Painele vadelmamössö siivilän läpi ja heitä siemenet pois. Tämä vaihe saattaa tuntua turhalta, mutta älä jätä sitä väliin! Vadelmansiemenet eivät maistu kivalta pehmeän juustokakun kanssa. Sekoita vadelmaseoksen joukkoon sokeri, kaada täytteen päälle ja tee veitsellä marmorikuviointi. Paista kakkua uunissa 30-35 minuuttia. Täyte saa olla keskeltä vähän hyllyvä, kun kakun ottaa uunista.

Anna jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Anna viilentyä vielä jääkaapissa, mielellään yön yli. Nosta kakku pois vuoasta, leikkaa veitsellä haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile!



Finally something sweet! Our family was supposed to be without treats for the whole January but first our son gave up, then my husband and finally myself. Great success! Well, life without treats is dull and miserable, period. 

This recipe is fabulous. It's easy, not too much ingredients, fast to make and easy to prepare the day before (I actually recommend it). And of course, delicious! You can count on me not posting anything here that's not super good :)



Everyone I've served these has loved them. These creamy bites are perfect for Valentines Day!

Raspberry Cheesecake Bites (16-20 servings)

Crust:
150g Digestive / Graham cracker crumbs
40g melted butter

Filling:
450g cream cheese 
150g sugar
2 eggs
4tbsp milk
zest of one lemon
2tbsp lemon juice (this is pretty much what comes out of a small lemon)
1tsp vanilla extract

Top:
150g raspberries (melted)
2tbsp sugar

Preheat the oven 175C (350F). Line a 20x20cm tin with parchment paper. 

Combine the cracker crumbs with the melted butter and press into the pan and bake for 10 minutes. In the meantime prepare the filling. 

Beat together the cream cheese and sugar until smooth. Add the eggs, milk, lemon zest and juice and vanilla. Beat until well combined. Spread the filling over the baked crust. 

Puree the raspberries with a hand mixer. Press through a fine sieve and discard the seeds. This might seem like an unnecessary step, but do not skip it! Raspberry seeds are not nice with the smooth cheesecake filling. Pour the raspberry mixture over the filling and use a sharp knife to make swirls. Bake for 30-35 minutes. The cake should be slightly jiggly in the center as you take the cake out. 

Let the cake cool for a while and then move onto a wire rack to cool completely. Let the cake chill in the refrigerator before serving, preferably overnight.  Cut the cake in pieces and enjoy!







You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *