Banaaniletut
maanantaina, tammikuuta 11, 2016
Harmistun säännöllisin väliajoin siitä, ettei jokaista aamua voi aloittaa palalla kosteaa suklaakakkua. En oikeasti tiedä melkein mitään parempaa, kuin yön yli jääkaapissa tekeytynyt syntisen suklainen kakkupala ja haarukka sen vieressä valmiina!
Mulle maistuu hyvin makea siis heti aamusta. Viime viikolla sain siskoltani herkullisen näköisen kuvan ja simppelin ohjeen banaanilettuihin. Banaaniletut ovat ehkä blogeissa jo melkoisen passé, mutta ne ovat jostain syystä menneet multa täysin ohi. Näitä olen kuitenkin tehnyt nyt viikon sisään kolme kertaa, joten resepti kiertoon! Perusaineksia, ei kikkailua, todella hyvää.
Banaaniletut (3 pientä lettua eli yhden ihmisen annos)
1 banaani (mitä kypsempi sen parempi)
1 muna
1rkl kaurahiutaleita
2rkl rahkaa tai maustamatonta jogurttia
(ripaus kaardemummaa)
rasvaa paistamiseen
Surauta sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi ja paista pannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Viime viikolla söin näitä pähkinävoilla maustetun turkkilaisen jogurtin ja tuoreiden mustikoiden kanssa. Tänään kokeilin trooppista versiota; sekoitin turkkilaiseen jogurttiin mangososetta ja viimeistelin passionhedelmällä. Molempi parempi.
Every so often I find myself feeling miserable about the fact that I cannot start each day with a piece of chocolate cake. I honestly don't know anything better than a chocolate cake that has sat in the fridge overnight!
Needless to say I enjoy sweet stuff in the mornings as well. Last week my sister sent me a picture and a simple recipe for banana pancakes. I don't know why I haven't made banana pancakes before even though they have appeared probably in every food blog that ever existed. But my sister's easy recipe inspired me and I've had pancakes three times in one week. And that equals more pancakes than I've had in a year.
Banana pancakes (3 small pancakes, for one person)
1 banana (the riper the better)
1 egg
1tbsp rolled oats
2tbsp quark or natural yoghurt
(pinch of cardamom)
butter for frying
Mix all the ingredients together with a hand blender. Fry the pancakes in a pan with butter on low heat.
Last week I had these with fresh blueberries and turkish yoghurt seasoned with peanut butter. Today I made a tropical version; I added some mango puré to turkish yoghurt and garnished with passion fruit. Both sides worked really well!
Mulle maistuu hyvin makea siis heti aamusta. Viime viikolla sain siskoltani herkullisen näköisen kuvan ja simppelin ohjeen banaanilettuihin. Banaaniletut ovat ehkä blogeissa jo melkoisen passé, mutta ne ovat jostain syystä menneet multa täysin ohi. Näitä olen kuitenkin tehnyt nyt viikon sisään kolme kertaa, joten resepti kiertoon! Perusaineksia, ei kikkailua, todella hyvää.
Banaaniletut (3 pientä lettua eli yhden ihmisen annos)
1 banaani (mitä kypsempi sen parempi)
1 muna
1rkl kaurahiutaleita
2rkl rahkaa tai maustamatonta jogurttia
(ripaus kaardemummaa)
rasvaa paistamiseen
Surauta sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi ja paista pannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Viime viikolla söin näitä pähkinävoilla maustetun turkkilaisen jogurtin ja tuoreiden mustikoiden kanssa. Tänään kokeilin trooppista versiota; sekoitin turkkilaiseen jogurttiin mangososetta ja viimeistelin passionhedelmällä. Molempi parempi.
Every so often I find myself feeling miserable about the fact that I cannot start each day with a piece of chocolate cake. I honestly don't know anything better than a chocolate cake that has sat in the fridge overnight!
Needless to say I enjoy sweet stuff in the mornings as well. Last week my sister sent me a picture and a simple recipe for banana pancakes. I don't know why I haven't made banana pancakes before even though they have appeared probably in every food blog that ever existed. But my sister's easy recipe inspired me and I've had pancakes three times in one week. And that equals more pancakes than I've had in a year.
Banana pancakes (3 small pancakes, for one person)
1 banana (the riper the better)
1 egg
1tbsp rolled oats
2tbsp quark or natural yoghurt
(pinch of cardamom)
butter for frying
Mix all the ingredients together with a hand blender. Fry the pancakes in a pan with butter on low heat.
Last week I had these with fresh blueberries and turkish yoghurt seasoned with peanut butter. Today I made a tropical version; I added some mango puré to turkish yoghurt and garnished with passion fruit. Both sides worked really well!
0 kommenttia