Astetta parempi kaalilaatikko
torstaina, tammikuuta 28, 2016
Tämän reseptin olen joskus ihan itse kehitellyt ja se on mun mielestä älyttömän hyvää. Tätä maistettuaan 5-vuotias sanoi: "Ihan sairaan hyvää!" Laatikko on niin täyteläistä, että kylkeen sopii kivasti puolukat ihan sellaisenaan.
Kaalilaatikko (6 annosta)
1 pienehkö kaali
5dl vettä
lihaliemikuutio
400g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mausteita (itse käytän suola, pippurimix, paprika ja valkopippuri)
100g sulatejuustoa
2,5dl maustettua ruokakermaa (hyvin toimii esim. Mustapekka)
(juustoraastetta)
Laita uuni lämpenemään 200C.
Raasta kaali ja laita veden kanssa kattilaan. Kiehauta ja anna porista 5-10 minuuttia, kunnes kaali on vähän läpikuultavaa. Sekoita joukkoon lihaliemikuutio.
Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää sulatejuusto ja mausta. Kaada kattilaan kaalin joukkoon jauheliha sekä ruokakerma ja sekoita.
Kaada voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle halutessasi juustoraastetta ja paista uunissa tunti. Jos maltat, paista laatikkoa vielä puoli tuntia 150 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
I've invented this recipe myself and I think it's superb. Our 5 year old tasted it and said: "This is awesome!" The dish itself is so rich that I like to eat it with lingonberries.
Cabbage casserole (6 servings)
1 small(ish) cabbage
5dl beef stock
400g ground beef
1 onion, chopped
1-2 garlic cloves, minced
spices (I use salt, pepper mix, paprika and white pepper)
100g cheese spread
2,5dl flavoured single cream (I use "Mustapekka" which is a black pepper cheese flavoured cream here in Finland, but any kind goes)
(grated cheese)
Preheat the oven 200C (392F).
Grate the cabbage and place it in a big saucepan with the beef stock. Bring to boil and let it simmer for 5-10 minutes until the cabbage is a bit translucent.
Cook the ground beef and onions in a pan. Add the cheese and season as you like. Pour the beef mixture and single cream to the saucepan and mix well with the cabbage. Butter a casserole and pour the mixture into it. Bake for an hour. If you have patience, lower the oven temperature to 150C (302F) and bake for additional 30 minutes. Let the casserole rest for a while before serving.
Kaalilaatikko (6 annosta)
1 pienehkö kaali
5dl vettä
lihaliemikuutio
400g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mausteita (itse käytän suola, pippurimix, paprika ja valkopippuri)
100g sulatejuustoa
2,5dl maustettua ruokakermaa (hyvin toimii esim. Mustapekka)
(juustoraastetta)
Laita uuni lämpenemään 200C.
Raasta kaali ja laita veden kanssa kattilaan. Kiehauta ja anna porista 5-10 minuuttia, kunnes kaali on vähän läpikuultavaa. Sekoita joukkoon lihaliemikuutio.
Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää sulatejuusto ja mausta. Kaada kattilaan kaalin joukkoon jauheliha sekä ruokakerma ja sekoita.
Kaada voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle halutessasi juustoraastetta ja paista uunissa tunti. Jos maltat, paista laatikkoa vielä puoli tuntia 150 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
I've invented this recipe myself and I think it's superb. Our 5 year old tasted it and said: "This is awesome!" The dish itself is so rich that I like to eat it with lingonberries.
Cabbage casserole (6 servings)
1 small(ish) cabbage
5dl beef stock
400g ground beef
1 onion, chopped
1-2 garlic cloves, minced
spices (I use salt, pepper mix, paprika and white pepper)
100g cheese spread
2,5dl flavoured single cream (I use "Mustapekka" which is a black pepper cheese flavoured cream here in Finland, but any kind goes)
(grated cheese)
Preheat the oven 200C (392F).
Grate the cabbage and place it in a big saucepan with the beef stock. Bring to boil and let it simmer for 5-10 minutes until the cabbage is a bit translucent.
Cook the ground beef and onions in a pan. Add the cheese and season as you like. Pour the beef mixture and single cream to the saucepan and mix well with the cabbage. Butter a casserole and pour the mixture into it. Bake for an hour. If you have patience, lower the oven temperature to 150C (302F) and bake for additional 30 minutes. Let the casserole rest for a while before serving.
0 kommenttia