Cobb-kvinoasalaatti

maanantaina, tammikuuta 11, 2016

Mua jännittää..


Vaikka blogin kirjoittaminen ei ole mulle varsinaisesti uusi juttu, tuntuu tää jollain tapaa henkilökohtaisemmalta, kuin salasanan takana oleva päiväkirjamainen blogi, jota olen siskojeni kanssa kirjoittanut jo vuosia. Mutta eiköhän tää tästä, kunhan saan ekan kerran painettua Julkaise-nappia:)

Tää oli hyvä ruokaviikko. Ei yhtään hutia, vaikka viikon neljästä ruokalajista uusia reseptejä oli peräti kolme. Viimeisin niistä oli ruokaisa cobb-kvinoasalaatti. Tämä maistui erittäin hyvin myös talon herralle, vaikka sisälsikin hasardisektorin aineksia, kuten kvinoaa ja pinaattia.



Cobb-kvinoasalaatti (6 annosta)

2dl kvinoaa
4dl vettä
1 kanaliemikuutio
500g broilerin rintafileitä
1pkt (140g) pekonia
2 avokadoa
puolikas punasipuli
60g tuoretta pinaattia
suolaa
pippuria
rasvaa paistamiseen

200g creme fraichea
75g Castello sinihomejuustoa

Huuhtele kvinoa kuuman veden alla.

Notkista sinihomejuusto ja sekoita joukkoon creme fraiche. Siirrä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat salaatin.

Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio ja kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannella peitettynä 15 minuuttia. Kaada kypsät kvinoat laakeaan salaattiastiaan jäähtymään.

Painele broilerinfileitä kämmenellä litteämmiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet pannulla rasvassa kypsiksi, n. 4-5 minuuttia molemmin puolin. Leikkaa kypsät fileet pitkittäissuunnassa sopiviksi paloiksi.

Paloittele pekonifileet ja paista rapsakaksi kuumalla pannulla. Imeytä ylimääräinen rasva paperiin.

Siivuta avokadot ja sipuli. Kokoa salaatti ja tarjoile kastikkeen kera.




Feeling quite nervous about my first blog post.. Even though blogging isn't a new thing for me, this somehow feels even more personal than my other blog which is more diary type. Hopefully I will feel better after I've published my first post!

This was a really great week foodwise. Out of the four dishes I prepared three were new recipes. This cobb quinoa salad was awesome. My husband also liked it even though it contained a few exotic ingredients, such as quinoa and spinach. 

Cobb quinoa salad (6 servings)

2dl quinoa
4dl chicken stock
500g chicken breast fillets
140g bacon 
2 avocados
1/2 red onion
60g fresh spinach
salt
pepper
butter for frying

200g creme fraiche
75g Castello blue cheese

Rinse the quinoa under hot water.

Soften the blue cheese and then add the creme fraiche. Let the sauce sit in the refrigerator while you prepare the salad. 

Bring the chicken stock to a boil and add the quinoa. Cook under a lid for 15 minutes on low heat. Pour the cooked quinoa into a flat salad bowl to cool. 

Flatten the chicken breast fillets with your palm and season with salt and pepper. Fry the fillets in a pan with butter until cooked, approximately 4-5 minutes on each side. Cut the fillets lengthwise. 

Dice the bacon and fry in a hot pan until crispy. Soak up the excess fat with a tissue paper. 

Slice the avocados and onion. Assemble the salad and serve with the blue cheese sauce. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *