Tuorejuusto-sitruunakakku

torstaina, kesäkuuta 02, 2016

Tämä resepti on pyörinyt testattavien joukossa jo tovin. Tästä ei voi olla tykkäämättä! Paitsi jos ei tykkää sitruunasta;) Kakusta tuli ihanan kuohkeaa ja tuorejuusto- ja murukerros kruunaavat kokonaisuuden. Ei kaipaa seurakseen muuta kuin lasillisen maitoa.



Tuorejuusto-sitruunakakku (16 palaa)

Kakkupohja:
3,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,25tl soodaa
0,25tl suolaa
1,2dl rypsiöljyä
1,75dl sokeria
1 muna
1,2dl kreikkalaista jogurttia
yhden sitruunan kuori raastettuna
1rkl vastapuristettua sitruunamehua

Tuorejuustokerros:
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,6dl sokeria
1 muna
2tl vastapuristettua sitruunamehua

Murukerros:
0,6dl jauhoja
0,3dl sokeria
1rkl kylmää voita

tomusokeria koristeluun

Lämmitä uuni 175C ja vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla niin, että leivinpaperia tulee reilusti reunoilta yli (helpottaa kakun irrottamista vuoasta).

Valmista ensin kakkukerros. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen öljy ja sokeri. Lisää muna sekoittaen joukkoon. Lisää kreikkalainen jogurtti, sitruunankuori ja -mehu ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi kuivat aineet. Varo sekoittamasta liikaa!

Tuorejuustokerrosta varten yhdistä tuorejuusto, sokeri, muna ja sitruunamehu ja vatkaa kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nypi lopuksi murukerroksen ainekset yhteen.

Levitä kakkuvuoan pohjalle ensin kakkutaikina, sitten tuorejuustoseos ja lopuksi murutaikina. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin, nosta sitten leivinpaperia apuna käyttäen pois vuoasta ja koristele tomusokerilla. Leikkaa veitsellä paloiksi.

I've been wanting to try this recipe out for quite a while. It's impossible not to like it! Unless you don't like lemon;) The cake layer turned out fluffy and the cream cheese layer and crumb topping put a lovely finishing top on it. All you need is a glass of cold milk to go. 



Cream cheese lemon coffee cake (16 servings)

Coffee cake:
1,5 cups flour
0,5tsp baking powder
0,25tsp baking soda
0,25tsp salt
0,5 cup vegetable oil
0,75 cup sugar
1 egg
0,5 cup Greek yogurt
zest of one lemon
1tbsp fresh lemon juice

Cream cheese layer:
200g cream cheese
0,25 cup sugar
1 egg
1,5tsp fresh lemon juice

Crumb topping:
0,25 cup flour
1/8 cup sugar
1tbsp cold butter

powdered sugar for dusting

Preheat oven to 175C/350F. Prepare a 20x20cm (8x8 inch) baking dish by lining it with parchment paper, leaving extra paper hanging over the sides (helps you to lift the cake from the baking dish when done).

For the coffee cake, whisk together flour, baking powder, baking soda and salt. Set aside. In another bowl mix together oil and sugar using an electric mixer. Add egg while whisking. Add Greek yogurt, lemon zest and lemon juice. Mix well until smooth and creamy. Gradually add the flour mixture to the batter and mix until incorporated. Be careful no to over mix. 

For the cream cheese layer stir together cream cheese, sugar, egg and lemon juice until smooth and creamy. For the crumb topping mix together the flour, sugar and cold butter until small crumbs appear. 

Spoon the coffee cake batter into the prepared baking dish and smooth it out to the edges. Carefully spread the cream cheese mixture over the top of the batter, spreading it to the edges. Finally sprinkle on the crumbs. Bake the coffee cake for approximately 40 minutes. Allow to cool completely, and then remove from the baking dish and dust with powdered sugar. Cut into 16 squares. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *