Paahdettu valkosipuli-pekonisalaatti

perjantaina, kesäkuuta 24, 2016

Pasta voisi olla osuvampi nimitys tälle herkulle, mutta mitäs pienistä. En ole koskaan aiemmin paahtanut valkosipulia ja tässäkin se tapahtuu sellaisena pika-versiona, mutta se toimii! Ja eron maussa huomaa ihan selkeästi.



Eipä näistä aineksista huonoa voisi tullakaan, mutta tää hurmasi mut myös helppoutensa ansiosta. Pekoni ei kuulunut alkuperäiseen reseptiin, mutta se oli mielestäni erittäin hyvä lisäys. Tällaiset ruokaisat "salaatit" ovat aina varma hitti esim. illanistujaisissa ja teenkin tätä parhaillaan juhannusaaton tarjottavaksi.

Paahdettu valkosipuli-pekonisalaatti (8 annosta)

1 kokonainen valkosipuli
1rkl oliiviöljyä
500g simpukkapastaa
n. 2dl keitinvettä
425g ricottaa
1dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria myllystä
500g kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta rucolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
2pkt (a 140g) pekonia

Paista pekonit pannulla tai uunissa. Jos teet uunissa, suojaa uunipelti foliolla, niin ei tule niin kamala rasvasotku. Laita folion päälle leivinpaperi, asettele pekonit siihen ja paista uunin alatasolla 15-20min 200C.



Leikkaa n. 1cm verran valkosipulin päästä pois. Laita valkosipuli avattu puoli ylöspäin pieneen kulhoon, lorauta päälle 1rkl oliiviöljyä ja peitä lautasella. Kuumenna valkosipulia mikrossa täydellä teholla kaksi minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmeitä ja vähän läpikuultavia. Kannattaa käyttää patalappuja, kun ottaa astiat pois mikrosta, ne on tosi kuumia! Anna valkosipulin jäähtyä.



Keitä pasta isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin kun pasta kiehuu, purista valkosipulinkynnet pois kuoresta ja hienonna hyvin. Suosittelen tekemään sen mieluummin veitsellä kuin valkosipulinpuristimella. Sekoita yhteen hienonnettu valkosipuli ja ricotta ja mausta suolalla (n. 0,5tl) ja pippurilla.

Ota n. 2dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää keitinvettä ricottaseoksen joukkoon sen verran, että siitä tulee kastikemaista. Lisää pastan joukkoon kastike, rucola ja basilika. Pilko tomaatit ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi pekoni ja parmesaani. Tarjoile lämpimänä.

I guess I should call this pasta rather than salad, but salad sounds better. I have never roasted garlic before, but I certainly will more often in the future! You could really tell the difference in taste. 



You can't go wrong with these ingredients, but I was also impressed by the easiness of the dish. Bacon doesn't belong in the original recipe, but I think it makes quite the difference. Filling salads like these are a guaranteed hit in any get-together and I'm actually preparing it for the Midsummer party tonight. 

Roasted garlic bacon salad (8 servings)

1 head of garlic
1tbsp olive oil
500g pasta shells
n. 2dl pasta cooking water
425g ricotta cheese
1dl grated parmesan
salt and pepper to taste
500g cherry tomatoes
handful of fresh rucola
1 bunch of fresh basil
2pkg(a 140g) bacon

Fry the bacons on a pan or in the oven. If you use the oven make sure to cover your baking tray with foil to avoid the grease mess. Place a parchment paper on the foil and spread the bacons on it. Cook for 15-20 minutes in 200C (390F) oven. 

Cut approximately 1cm off the top of the head of garlic. Place the garlic bulb in a small bowl and drizzle with 1 tablespoon of olive oil over the exposed cloves. Cover the bowl with an inverted plate. Microwave on high for 2 minutes until the garlic is soft and slightly fragrant. Use caution when touching the dished, they will be very hot! Allow the garlic to cool.



Cook the pasta in a large pot according to the package instructions. While the pasta is cooking, squeeze the garlic cloves from the head and mince well. I recommend using a knife rather than a garlic press. Mix together the chopped garlic and ricotta cheese and season with a healthy dose of pepper and about 0,5 tsp of salt. 

Reserve 2dl of pasta cooking water and drain the pasta. Add enough cooking water to the ricotta cheese mixture so that becomes a smooth sauce. Pour the sauce over the pasta. Add rucola, basil, sliced bacon, chopped tomatoes and finally the grated parmesan. Stir until everything is well mixed. Serve warm!



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *