Mustikkapiirakka

torstaina, heinäkuuta 21, 2016

Mustikkasato on parhaimmillaan. En ole mikään kova marjastaja, mutta kyllä sitä aina yhteen piirakkaan jaksaa marjat poimia. Ja onhan se siistiä kävellä vaan metsään, poimia marjat ja leipoa piirakka.



Muropohjaan tehty mustikkapiirakka taitaa olla eniten valtaväestön mieleen, mutta itse kyllä vannon pullapohjaisen mustikkapiirakan nimeen. Se on täydellisen yksinkertaista ja herkullista, eikä liian makeaa.

Mustikkapiirakka (pellillinen)

2,5dl kevytmaitoa
25g tuorehiivaa
0,75dl sokeria
0,5tl suolaa
1tl kaardemummaa
1 muna
7-8dl vehnäjauhoja
75g pehmeää voita

1,5l mustikoita
1dl sokeria
2rkl perunajauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kaardemumma ja puolet kananmunasta (säästä puolet voiteluun). Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä voi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Kauli taikina leivinpaperinpäällä niin, että taikina tulee vähän reunojen yli. Nosta leivinpaperi uunipellin päälle ja käännä reunat pellin sisälle. Voitele reunat kananmunalla.



Murskaa muutama desi mustikoita kevyesti ja sekoita joukkoon pari rkl sokeria ja perunajauhot. Levitä murska taikinalevylle. Levitä päälle loput mustikat ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.

Ripottele kuuman piirakan päälle loput sokerit. Jemmaa itsellesi pala, koska tämä katoaa äkkiä.



It's the best blueberry season here in Finland. I ain't much of a berry picker but I'll always get some in hopes of a delicious blueberry pie. And let's face it, it is quite cool to be able to just walk into the woods and pick as much as you like and then bake a pie. 

There's some debate about whether blueberry pie is best made with shortcrust pastry or sweet yeast dough but I personally like the latter one more. It's just so perfectly simple yet delicious but not too sweet. 



Blueberry pie (1 baking tray)

2,5dl semi-skimmed milk
25g fresh yeast
0,75dl sugar
0,5tsp salt
1tsp cardamom
1 egg
7-8dl flour
75g soft butter

1,5l blueberries
1dl sugar
2tbsp potato flour

Dissolve the yeast in lukewarm milk. Add the sugar, salt, cardamom and half of the egg (save the other half for later) and mix well. Knead the flour into the liquid and finally add the soft butter. Let the dough rise for 30 minutes under a cloth. 

Roll the dough on a parchment paper so that the dough spreads over the edges of the paper a bit. Place the parchment paper and the dough onto a baking sheet and press the edges neatly. Brush the edges with the remaining egg. 

Crush a few handfuls of blueberries, mix with the potato flour and couple of tablespoons of sugar and spread onto the dough. Pour the rest of the blueberries on top of the dough and bake for 20-25 minutes in 200C (392F) oven.



Sprinkle the rest of the sugar over the hot pie. Stash a piece for later, this baby will be gone before you know it. 



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *