Paahdettu tomaattikeitto

tiistaina, kesäkuuta 14, 2016

Oon koittanut vähän käydä läpi Pinterestiin tallentamiani reseptejä. Tänään oli vuorossa tomaattikeitto, joka osoittautui erittäin hyväksi. Luulin, että mulla on hyvä tomaattikeittoresepti kansiossa, mutta tää menee kyllä sen edelle. Ihanan täyteläistä ja simppeliä.



Paahdettu tomaattikeitto (4 pienehköä annosta)

1kg kypsiä tomaatteja
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
mozzarellaa

Lämmitä uuni 200C. Huuhtele tomaatit ja jaa kahdeksaan osaan. Asettele pellille kuoripuoli alaspäin. Kuori ja paloittele sipulit ja lisää pellille tomaattien joukkoon. Asettele päälle muutama timjaminoksa. Lorauta pellille vähän oliiviöljyä ja rouhi suolaa ja pippuria myllystä. Paista uunissa n. 40 minuuttia. Nouki paistamisen jälkeen timjaminoksat pois.



Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Kaada kaikki kasvikset ja liemi uunipelliltä kattilaan ja lisää joukkoon laakerinlehti. Anna porista 20 minuuttia. Nouki laakerinlehti pois ja soseuta keitto tehosekoittimessa. Lisää takaisin kattilaan ja kiehauta vielä kertaalleen. Tarjoile keitto viipaloidun mozzarellan kera.

I've been going through recipes that I've saved in Pinterest. Today I made this lovely tomato soup. I thought I had a good recipe for tomato soup, but this one will definitely replace my old one. The soup was rich and simple. Just like tomato soup is supposed to be. 



Oven roasted tomato soup (4 smallish servings)

1kg ripe tomatoes
1 big onion
4 garlic cloves
olive oil
salt 
pepper
5dl vegetable broth
fresh thyme
1 bay leaf
mozzarella

Preheat the oven 200C (390F). Line baking sheet with parchment paper. Wash tomatoes and cut into eight pieces. Place them skin down on the baking sheet. Peel onions, cut in pieces and put on baking sheet. Place a few thyme springs on the vegetables. Sprinkle with olive oil, salt and pepper. Put the baking sheet in the middle of the oven and roast the vegetables for 40 minutes. Remove the thyme springs. 



Bring the vegetable stock to boil. Transfer roasted vegetables together with the roasting juices into the pot with the stock and add one bay leaf. Bring to boil and simmer for 20 minutes. Remove the bay leaf and puree the soup in a blender. Pour the soup back into the pot and bring to boil. Serve with sliced mozzarella. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *