Piimälimppu

maanantaina, toukokuuta 30, 2016

Tämä on ihana leipä, joka vain paranee ajan myötä. Sanoisin, että se on parhaimmillaan kolmantena päivänä paistamisesta. Sopii hyvin myös pakastettavaksi. Ja mikä parasta, ei vaivaamista eikä kohottamista!



Piimälimppu (2 leipää)

6dl täysjyvävehnäjauhoja
2dl vehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl suolaa
1dl pellavansiemeniä
2dl auringonkukansiemeniä
1l piimää
2dl tummaa siirappia

Lämmitä uuni 175C. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon piimä ja tumma siirappi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Voitele kaksi leipävuokaa, jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista uunin alatasolla 1,5 tuntia.



This is one of my go to bread recipes. This one gets better as time goes, I'd say it's at its best after three days since baking. The bread is suitable for freezing as well. And the best part of all; no kneading nor rising!

Sourmilk loaf (2 breads)

6dl whole grain flour
2dl wheat flour
2dl rye flour
2tsp baking powder
2tsp salt
1dl linseeds
2dl sunflower seeds
1l sourmilk
2dl dark syrup

Preheat the oven 175C (350F). Mix together the dry ingredients and then add the sourmilk and syrup. Mix well, but do not knead. Butter two bread pans, divide the dough equally into the pans and bake for 1,5 hours at the lowest oven rack. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *