Pavlova

torstaina, toukokuuta 05, 2016

Ihanaa päästä tekemään postaus tästä reseptistä! Pavlova on kesän ehdoton kuningatar ja kaikessa yksinkertaisuudessaan niin älyttömän herkullinen. Tässä maistuu kesä, mökki, juhannus ja iloiset hetket perheen kanssa. Maut tekeytyvät hiljalleen ja herkku on ehkä parhaimmillaan oltuaan muutaman tunnin jääkaapissa.



Resepti on alunperin Nigellan, mutta sitä on tässä vähän muutettu.

Pavlova (8-10 hengelle)

6 munanvalkuaista
300g sokeria
1tl viinietikkaa
3rkl tummaa kaakaojauhetta
50g tummaa suklaata (taloussuklaa <3)

6dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria
700g tuoreita marjoja
150g tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 180C.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.














Lisää viinietikka. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita varovasti kuminuolijalla, älä enää vatkaa. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.



Levitä marenki uunipellille levyksi. Kun laitat marengin uuniin, tiputa uunin lämpötila heti 150 asteeseen ja paista tunti. Käännä uuni pois päältä, avaa luukku ja anna marengin jäähtyä uunissa.



Vispaa (ja mausta) kerma ja paloittele marjat. Kokoa sitten pavlova; leikkaa marenkilevy puoliksi. Aseta toinen levynpuolikas pohjaksi, levitä päälle puolet kermasta, marjoista ja rouhitusta suklaasta.



Nosta toinen levy päälle ja laita päälle loput täytteet.




I'm so happy to finally release this post. Pavlova is without a doubt the queen of summer. It's so simple yet so delicious. To me it tastes like summer (especially summer cottage and midsummer) and happy moments spent with the family. The flavours are at their best after a few hours in the fridge. 



The recipe is originally Nigella's, but I've changed it a bit. 

Pavlova (8-10 hengelle)

6 egg whites
300g sugar
1tsp balsamic vinegar
3tbsp dark cocoa powder
50g dark chocolate (chopped)

6dl double cream
sugar and vanilla sugar
700g fresh berries
150g dark chocolate (coarsely grated)

Preheat the oven to 180C/350F. 

Beat the egg whites until satiny peaks form and then gradually beat in the sugar until the meringue is stiff and shiny. Add the vinegar and sift in the cocoa powder. Finally add the chopped chocolate.



Spread the merengue onto the baking tray. As you place the tray in the oven, immediately drop the temperature to 150C/300F. Turn off the oven, open the door and let the merengue cool in the oven. 



Whip the cream and add some sugar and vanilla sugar to taste. Cut the berries and then assemble the cake; cut the merengue sheet into two pieces. Place the other half on a tray, and spread half of the whipped cream, berries and chocolate. Place the other half of the merengue on top of the fillings and then add the remaining cream, berries and chocolate. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *