Tuorejuusto-brownie

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2016

Tämä kyseinen herkku tunnetaan meidän perheessä lasketun päivän kakkuna. Vain tämä on tarpeeksi törkeää lohduttaakseen silloin, kun raskausviikot on lusittu ja vauvaa ei näy eikä kuulu. Ja siitä minä ja siskot tiedetään liikaakin.



Tuorejuusto-brownie (16 palaa)

Brownie-pohja:
100g voita
300g tummaa suklaata
200g sokeria
2 isoa munaa
0,5tl suolaa
2tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
1dl maustamatonta jogurttia
100g jauhoja

Tuorejuustokerros:
225g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
1 iso muna
0,75dl sokeria
2rkl maustamatonta jogurttia
2tl vaniljauutetta (tai -sokeria)

Lämmitä uuni 165C ja vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla.

Sulata voi ja 200g suklaasta kattilassa tai mikrossa. Lisää joukkoon sokeri, munat, suola, vaniljauute ja maustamaton jogurtti. Rouhi loppu suklaa ja lisää joukkoon. Kaada 2/3 brownie-taikinasta vuokaan.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon muna, sokeri, jogurtti ja vaniljauute. Sekoita hyvin ja kaada brownie-pohjan päälle. Nostele päälle loppu brownie-taikina ja tee veitsellä taikinaan marmorikuvioita.



Paista uunin keskitasolla n. 50-60 minuuttia (kakku saa olla vielä vähän hyllyvä keskeltä). Anna kakun jäähtyä kokonaan, nosta sitten leivinpaperin avulla pois vuoasta ja leikkaa 16 osaan. Mielestäni parasta jääkaappikylmänä maitolasillisen kera!

We call this treat the due date cake. It's outrageous enough to numb the feeling of exhaustion you have after being pregnant for 40 weeks and baby showing no signs of ending the nine month long misery. Unfortunately me and my sisters know quite a lot about it. 



Cream cheese brownie (makes 16)

Brownie base:
100g butter
300g dark chocolate
200g sugar
2 large eggs
0,5tl salt
2tsp vanilla extract (or vanilla sugar)
1dl plain yogurt
100g flour

Cream cheese layer: 
225g cream cheese (at room temperature)
1 large egg
0,75dl sugar
2tbsp plain yogurt
2tsp vanilla extract (or vanilla sugar)

Preheat oven to 165C (325F). Line an 8x8 inch (20x20cm) pan with parchment paper.

Melt the butter and 200g of dark chocolate in a microwave or in a pan. Add the sugar, eggs, salt, vanilla extract and plain yogurt. Chop the remaining chocolate and add to the dough. Spread 2/3 of the brownie dough into the pan. 

Mix together the cream cheese, egg, sugar, yogurt and vanilla. Pour the cream cheese mixture on top of the brownie dough. Top with the remaining brownie dough. Swirl with a knife to create a marble effect. 

Bake for approximately 50-60 minutes (the cake should still be a bit wobbly in the centre). Let the cake cool completely and then remove from pan. Cut in 16 pieces. I prefer this to sit in the fridge for quite a while before enjoying it with a tall glass of cold milk!



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *