Astetta parempi lihapullaspagetti
lauantaina, syyskuuta 10, 2016
Tein taannoin mielettömän herkullista lihapullaspagettia ja se upposi muullekin perheelle niin hyvin, että se ansaitsee ehdottomasti oman postauksen. Kukapa nyt ei tykkäisi spagetista ja lihapullista, mutta tässä oli sitä jotain. Mieheni kommentoi, että tämä pääsi "top kymppiin" ja esikoinen sanoi, että "ihan sairaan hyvää". Joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Astetta parempi lihapullaspagetti (6 annosta)
LIHAPULLAT
500g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
5 aurinkokuivattua tomaattia
3rkl vastaraastettua parmesaania
2rkl tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria
2 munaa
Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita sipulisilppu ja tomaattipalat jauhelihan joukkoon. Mausta parmesaanilla, hienonnetulla persiljalla, suolalla ja pippurilla. Kääntele munat massaan. Pyörittele taikinasta pieniä pullia ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
TOMAATTIKASTIKE & SPAGETTI
4 valkosipulinkynttä
3/4dl oliiviöljyä
2tkl (a 400g) kuorittuja tomaatteja
2rkl oreganoa
1tl sokeria
suolaa
mustapippuria
400g spagettia
juustoraastetta
Pilko valkosipulit pieniksi. Kuullota niitä öljyssä kunnes ovat hieman ruskistuneet. Lisää pannulle kuoritut tomaatit liemineen sekä mausteet. Anna hautua kannen alla n. 25 minuuttia. Keitä paista. Valuta vesi pois ja sekoita kastike pastan joukkoon.
Kaada spagetti tomaattikastikkeineen uuninkestävään astiaan ja kääntele joukkoon lihapullat. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut mukavasti.
I recently made this baked spaghetti and meatballs and it was a huge hit in our family. Definitely worth its own blog post. According to husband this dish made its way to his top ten and my son praised this several times. I hope you try this out!
Baked spaghetti and meatballs (6 servings)
MEATBALLS:
500g ground beef
2 garlic cloves
5 sundried tomatoes
3tbsp freshly grated parmesan
2tbsp fresh parsley
salt
black pepper
2 eggs
Peal and mince the garlic. Chop the sundried tomatoes into small pieces. Mix together the ground beef, minced garlic and the sundried tomatoes. Season with parmesan, parsley, salt and pepper. Finally add the eggs. Gently roll between your hands to form smallish meatballs and bake in 225C (437F) oven for 10 minutes.
TOMATO SAUCE & SPAGHETTI
4 garlic cloves
3/4dl olive oil
2 cans (a 400g) peeled tomatoes
2tbsp oregano
1tsp sugar
salt
black pepper
400g spaghetti
grated cheese
Mince the garlic and saute in olive oil until fragrant. Add tomatoes and spices to the pan and let the sauce simmer under a lid for 25 minutes. Cook and drain the pasta combine with the sauce.
Pour the spaghetti and sauce into an oven safe dish and add the meatballs. Sprinkle with grated cheese and cook in 175C (350F) oven for 20 minutes or until the cheese has melted.
Astetta parempi lihapullaspagetti (6 annosta)
LIHAPULLAT
500g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
5 aurinkokuivattua tomaattia
3rkl vastaraastettua parmesaania
2rkl tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria
2 munaa
Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita sipulisilppu ja tomaattipalat jauhelihan joukkoon. Mausta parmesaanilla, hienonnetulla persiljalla, suolalla ja pippurilla. Kääntele munat massaan. Pyörittele taikinasta pieniä pullia ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
TOMAATTIKASTIKE & SPAGETTI
4 valkosipulinkynttä
3/4dl oliiviöljyä
2tkl (a 400g) kuorittuja tomaatteja
2rkl oreganoa
1tl sokeria
suolaa
mustapippuria
400g spagettia
juustoraastetta
Pilko valkosipulit pieniksi. Kuullota niitä öljyssä kunnes ovat hieman ruskistuneet. Lisää pannulle kuoritut tomaatit liemineen sekä mausteet. Anna hautua kannen alla n. 25 minuuttia. Keitä paista. Valuta vesi pois ja sekoita kastike pastan joukkoon.
Kaada spagetti tomaattikastikkeineen uuninkestävään astiaan ja kääntele joukkoon lihapullat. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut mukavasti.
I recently made this baked spaghetti and meatballs and it was a huge hit in our family. Definitely worth its own blog post. According to husband this dish made its way to his top ten and my son praised this several times. I hope you try this out!
Baked spaghetti and meatballs (6 servings)
MEATBALLS:
500g ground beef
2 garlic cloves
5 sundried tomatoes
3tbsp freshly grated parmesan
2tbsp fresh parsley
salt
black pepper
2 eggs
Peal and mince the garlic. Chop the sundried tomatoes into small pieces. Mix together the ground beef, minced garlic and the sundried tomatoes. Season with parmesan, parsley, salt and pepper. Finally add the eggs. Gently roll between your hands to form smallish meatballs and bake in 225C (437F) oven for 10 minutes.
TOMATO SAUCE & SPAGHETTI
4 garlic cloves
3/4dl olive oil
2 cans (a 400g) peeled tomatoes
2tbsp oregano
1tsp sugar
salt
black pepper
400g spaghetti
grated cheese
Mince the garlic and saute in olive oil until fragrant. Add tomatoes and spices to the pan and let the sauce simmer under a lid for 25 minutes. Cook and drain the pasta combine with the sauce.
Pour the spaghetti and sauce into an oven safe dish and add the meatballs. Sprinkle with grated cheese and cook in 175C (350F) oven for 20 minutes or until the cheese has melted.
0 kommenttia