Korvapuustit

tiistaina, syyskuuta 27, 2016

Välillä on hyvä palata perusasioiden äärelle. Kuten pullataikinan. Se on aina hyvä kohtaaminen <3 Korvapuustit tykkään pitää aika perinteisinä. Joskus villiinnyn ja ripottelen taikinan päälle sokerin sijaan fariinisokeria ja välillä myös mantelijauhetta - toimii erittäin hyvin ja antaa korvapuusteille mukavan pähkinäisen vivahteen.



Yksi parhaista jutuista korvapuustien tekemisessä on se tuoksu mikä siitä tulee. Mun on aina pakko paistamisen aikana käydä ulkona ja tulla sisälle, jotta voin aistia sen ihanan vastapaistetun pullan tuoksun paremmin:D

Korvapuustit (n. 32kpl)

Taikina:
5dl kevytmaitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl kaardemummaa
1,5tl suolaa
n. 900g (14dl) vehnäjauhoja
150g pehmeää voita

Täyte:
100g voita
1dl sokeria
2rkl kanelia

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vispaa joukkoon kananmuna, sokeri, kaardemumma ja suola. Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla 20 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapala n. 30x50cm suuruiseksi suorakulmioksi. Levitä päälle puolet voista, sokerista ja kanelista.



Kääri levy rullaksi ja jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla 16 palaan vinoin viilloin, niin että paloista tulee kolmion muotoisia. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään asti niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinan alla.





Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.



Sometimes you just want to go back to basics. Like "pulla", which is a very traditional Finnish treat, and "korvapuustit" is pulla taken to the next level, kind of like cinnamon rolls. Baking these lovelies always makes me happy. I like to keep them quite traditional, but sometimes I go crazy and use brown sugar instead of regular and even sprinkle some almond powder on the dough. It really gives a nice nutty flavour. 

One of the best things about baking korvapuustit is the smell! I always leave the house for a while and come back so that I'm able to sense the lovely smell better:D

Finnish cinnamon rolls (makes 32)

Dough:
5dl semi-skimmed milk
50g yeast
1 egg
1dl sugar
1tbsp cardamom
1,5tsp salt
n. 900g (14dl) flour
150g soft butter

Filling: 
100g butter
1dl sugar
2tbsp cinnamon

egg for brushing
pearl sugar for decorating

Dissolve the yeast in lukewarm milk. Add the egg, sugar, cardamom and salt. Gradually mix in the flour and knead well. Finally add the soft butter and knead until the dough comes off the sides of the bowl and doesn't stick to your fingers.  Let the dough rise under a cloth for 20 minutes. 

Divide the dough in two. Roll out the first portion of dough into a 30x50cm rectangle. Spread half of the butter, sugar and cinnamon evenly on top of the dough. 



Roll the dough into a tight tube shaped roll steam side facing down. Cut in 16 triangle shaped pieces. Place the pieces on the table so that the more narrow side is facing up and press with your fingers so that the cutting surfaces now face the ceiling. Bake the other portion of dough the same way. Let the cinnamon rolls rise under cloth for at least 20 minutes. 





Brush the cinnamon rolls with egg and sprinkle with pearl sugar. Cook in 225C (435F) oven for 8-10 minutes. 





You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *