Ruusukaali-carbonara

keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2016

Vähän hävettää myöntää, mutta tätä ruokaa varten hankin elämäni ensimmäiset ruusukaalit. Harmi, etten ollut tehnyt sitä aiemmin, tästä tuli nimittäin niin hyvää, että nuolin lautasen. Ihan oikeasti.



Alkuperäinen resepti on Lilou's Crush-blogista.

Ruusukaali-carbonara (4 annosta)

1ltk (300g) ruusukaalia
1pkt (250g) fettuccine-tuorepastaa
1pkt (140g) pekonia
1/2 chili
1rkl voita
kourallinen raastettua parmesaania
4 kananmunan keltuaista
suolaa
mustapippuria

Pese ruusukaalit, poista kannat ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Pilko myös pekonit ja laita pannulle paistumaan. Kun pekonit alkavat saada väriä, lisää ruusukaalit ja chili. Lisää pannulle vähän voita, jotta ruusukaalit eivät juutu pannuun kiinni. Vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla välillä sekoitellen, kunnes ruusukaalit saavuttavat halutun kypsyysasteen.



Keitä tällä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota muutama desi keitinvettä talteen. Lisää pastat pannulle. Sekoita keskenään keltuaiset ja parmesaaniraaste ja lisää pastan joukkoon. Lisää keitinvettä sen verran kuin haluat. Keittele seosta vähän kasaan. Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarjoile parmesaanin kera.



This is a bit embarrassing, but this was actually the first time I bought brussels sprouts. It's a shame that I waited for so long though. This was so delicious I licked the plate. Really. 



The original recipe is from Lilou's Crush

Brussels sprout carbonara (4 servings)

300g brussels sprouts
250g fetuccine 
140g bacon
1/2 chili
1tbsp butter
handful of grated parmesan 
4 egg yolks
salt
pepper

Wash the brussels sprouts, remove the stems and then cut into nice pieces. Also cut the bacon and fry on a pan. After the bacon gets some color add the brussels sprouts and chili. Add some butter to the pan to prevent the sprouts from sticking to the pan. Reduce the heat and let the bacon and brussel sprouts simmer under a lid until the sprouts are as soft as you want them to be. 

In the meantime cook the pasta according to the package instructions. Save some of the cooking water. Add the cooked pasta to the pan. Mix together the egg yolks and parmesan and add to the pan. Add some of the water you saved to achieve the consistency you like. Let it simmer for few minutes. Season with salt and pepper and serve with parmesan. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *