Kinkku-pekonipiirakka

perjantaina, maaliskuuta 24, 2017

Tämä on mun luottoresepti, jos pitää pyöräyttää suolainen piirakka. Yksinkertainen, helppo ja herkullinen!



Kinkku-pekonipiirakka (24cm irtopohjavuokaan)

Pohja:

100g kylmää voita
2dl hiivaleipäjauhoja
0,5tl suolaa
125g rahkaa

Täyte:

125g pekonikuutioita
125g kinkkukuutioita
20cm pala purjoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5rkl rasvaa
200g ranskankermaa
1dl maitoa
3 munaa
150g emmentaljuustoa
1tl oreganoa
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
rucolanversoja koristeluun

Nypi kylmä voi, jauhot, suola ja rahka murumaiseksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja vuoraa reunat foliosuikaleilla. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 10 minuuttia.



Kuullota silputtu purjo, sipuli ja valkosipuli voissa pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Pasta pannulla vielä pekonikuutiot kypsiksi ja kuullota samalla myös kinkkukuutioita hetki. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle. Sekoita keskenään ranskankerma, maito, munat, mausteet ja juustoraaste ja kaada täytteiden päälle. Jatka paistamista uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele rucolanversoilla.




This is my go-to recipe when it comes to savoury pies. Simple, easy to make and extremely delicious. 

Ham bacon pie (24cm springform pan)

Crust:

100g cold butter
2dl dark wheat flour
0,5tsp salt
125g quark

Filling:

125g bacon cubes
125g ham cubes
20cm piece of leek
1 onion
1 garlic clove
0,5tbsp butter
200g creme fraiche
1dl milk
3 eggs
150g grated cheese (something strong, like Emmental)
1tsp oregano
0,5tsp salt
freshly ground black pepper
fresh rucola for garnish

Combine all the ingredients for the crust and work it with your fingers until smooth. Spread it at the bottom and the sides of the springform pan. Poke the base with a fork a few times and line the sides with foil. Pre-bake on the lowest rack of 200C oven for 10 minutes.

Sauté the chopped leek, onion and garlic in butter on a pan and move aside. Cook the bacon and add the ham cubes to get some color as well. Spread the fillings on the pre-cooked crust. 



Combine the creme fraiche, milk, eggs, spices and grated cheese and pour on top of the pie. Bake on the lowest rack for 25-30 minutes. Let the pie rest for 20 minutes before serving. Garnish with fresh rucola. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *