Parsakaalisalaatti

perjantaina, lokakuuta 20, 2017

Tämä on meidän perheen juhlakattausten vakiokamaa, ja poikii satavarmasti reseptikyselyjä. Ruokaisa salaatti syntyy yllättävän vähistä raaka-aineista ja pienellä vaivalla.



Parsakaalisalaatti (6 henkilölle)

1 parsakaali
1 punasipuli
1 omena
150g fetajuustoa (mielellään kokonainen pala)
kourallinen rusinoita
kourallinen kokonaisia manteleita
2dl luonnonjogurttia
1-2rkl majoneesia
sitruunamehua
suolaa
pippuria
sokeria

Paloittele parsakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja laita muovikulhoon. Kiehauta vettä ja kaada kulhoon parsakaalipalojen päälle niin, että ne peittyvät. Peitä kulho lautasella ja anna parsakaalien kypsyä pari minuuttia, kunnes ovat vähän pehmenneet, mutta edelleen mukavan rapsakoita. Kaada kuuma vesi pois ja kaada tilalle kylmää vettä, jotta parsakaalit lakkaavat kypsymästä ja väri pysyy kirkkaana.



Kuori ja paloittele sipuli ja omena. Rouhi myös mantelit vähän pienemmiksi. Sekoita sitten tarjoiluastiassa parsakaalit, punasipuli, omena, rusinat, mantelit ja murusta joukkoon fetajuusto.



Tee kastike sekoittamalla yhteen jogurtti ja majoneesi ja mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja ihan pienellä ripauksella sokeria. Kaada kastiketta salaatin joukkoon haluamasi määrä (itse käytän kaiken). Anna salaatin maustua tovi jääkaapissa ennen tarjoilua.

This salad is a regular whenever someone from my family has a party and there's always at least one who asks for the recipe. This is a great abundant salad that is easy to prepare and consists of quite small amount of ingredients. 

Broccoli salad (6 servings)

1 broccoli
1 red onion
1 apple
150g feta cheese (rather a chunk than cubes)
handful of raisins
handful of almonds
2dl plain yogurt
1-2tbsp mayo
lemon juice
salt
pepper
sugar

Chop the broccoli and place the pieces in a plastic bowl. Boil some water and pour it into the bowl on top of the chopped broccoli so that they are completely cover. Then cover the bowl with a plate and let the broccoli cook for 2 minutes. Replace the hot water with cold so that the broccoli stops cooking and keeps its colour. 

Peel and chop the onion and the apple. Chop the almonds into smaller pieces. Combine the broccoli, onion, apple, raisins, almonds and crumble the feta cheese on top. Mix well. Prepare the dressing by combining the yogurt and the mayo and season with lemon juice, salt, pepper and a hint of sugar. Use as much dressing as you like to mix with the salad (I use it all!). Let the salad rest in the fridge for a while before serving. 



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *