Kanakätkö

torstaina, tammikuuta 14, 2016

Meille syntyi viime kesänä vauva ja kotiuduttuamme sairaalasta meille tuotiin parin viikon ajan ruoat suoraan kotiin. Melkoista luksusta! Yksi näistä aterioista oli herkullinen kana-riisivuoka, jonka reseptin pyysin saman tien ja sitä on tehty meillä siitä lähtien vähintään kerran kuussa. 

Tästä varmaan riittäisi kuudelle ihmiselle, mutta meillä tämä katoaa aina saman päivän aikana viimeistä riisinjyvää myöten. Eli jos tästä joku huono puoli pitää mainita, niin kohtuullisen annoksen ottaminen on haastavaa!

Kanakätkö (5 annosta)

3dl riisiä (itse käytän basmatia)
6,5dl vettä
suolaa

500g broilerin rintafileitä
2 punasipulia
1tlk ananaspaloja
ketsuppia
2dl ruokakermaa
juustoraastetta (esim. mozzarella)

Keitä riisi suoalla maustetussa vedessä. Paloittele broilerifileet suupaloiksi ja viipaloi sipuli. Paista broilerit ja sipulit pannulla kahdessa erässä (jollet omista jättipannua) ja mausta haluamallasi tavalla (itse käytin suola, pippuri, paprika ja cajun). 

Voitele uunivuoka, levitä pohjalle keitetty riisi ja päälle kypsät kananpalat ja sipuli. Lisää ketsuppi, ananaspalat, ruokakerma ja juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Tarjoile juhlallisen salaatin kera. 


Odotellessasi ruoan valmistumista voit vaikka siivota keittiön …tai katsoa pelottavimman Muumi-jakson ikinä…


We had a baby last summer. When we came home from the hospital we had food delivered to us for two whole weeks. Talk about luxury! One of the dishes was this delicious chicken & rice casserole and I immediately asked for the recipe. We’ve had this at least once a month ever since. 

This would probably be enough for six people, but at our house the whole casserole always disappears within the same day. So if I had to say something negative about this, it would be that it’s difficult to take rational portions!


Rice & chicken casserole (5 servings)

3dl rice (I use basmati)
6,5dl water
salt

500g chicken breast fillets
2 red onions
1 can pineapple chunks
ketchup
2dl single cream
grated cheese (for example mozzarella)

Cook the rice. Dice the chicken breast fillets and slice the onions. Fry the chicken and the onions on a  pan in two parts (unless you own a huge pan) and season as you like (I used salt, pepper, paprika and cajun).

Butter a casserole and spread the rice to the bottom, then add the chicken and the onion and finally pineapple, ketchup, cream and cheese. Bake in 200C (392F) oven for 25-30 minutes. Serve with fresh salad. 

 photo output_ceHgs3_zps8xk6npkq.gif

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Täytyy sanoa, että kanakätköstä on tullut meille vakkariresepti ja se on erityisesti kohta 2v pojan yksi lempiruuista! Eli kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! Se kyllä ilahduttaa kerta toisensa jälkeen helppoudellaan ja herkullisella maullaan:)

      Poista

Popular Posts

Like Me on Facebook

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *